Vprašanje:

Lahko po novem odpovemo najemno pogodbo za salon, brez odpovednega roka?
 

Odgovor:

V vsakem primeru je potrebno pri odpovedi najemne pogodbe (ko gre za enostransko odpoved) upoštevati odpovedni rok.

Lahko pa, na podlagi določil ZIUPOPDVE najemnik, ki mu je zaradi epidemije COVID-19 s predpisi opravljanje gospodarske dejavnosti onemogočeno ali bistveno omejeno in zaradi tega poslovne nepremičnine ne more v celoti ali v pretežnem delu uporabljati za dogovorjen namen, lahko odpove najem, ne glede na Zakon o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih. Odpoved je v tem primeru podana z 8. dnevnim odpovednim rokom.

Odpoved najemne pogodbe podate s pisno izjavo.

e-obrazec - Odpoved poslovnega najema s strani najemnika zaradi epidemije COVID-19

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odlog plačila, podaljšanje najema in odpoved najema po PKP#7

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!