Vprašanje:

V osebnem stečaju se je banka prijavila kot upnica (kredit). Terjatev je bila priznana, kredit plačuje porok. Če je odpust potrjen, kredit ostane?
 

Odgovor:

Če bo odpust po zaključku osebnega stečaja obveznosti uspel, bo terjatev, ki jo ima banka do Vas odpuščena v delu, ki ne bo poplačan.

Bo pa banka lahko še vedno za plačilo ne-poplačanega dela kredita terjala poroka. Torej bo moral ta del kredita poplačati porok.

Če bi tudi poroč začel postopek osebnega stečaja, pa bi tudi zoper njega (po odpustu obveznosti) prenehala obveznost plačila kredita.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!