Vprašanje:

Imam leasing za avto do 2021. Kaj se zgodi z lesigom, če grem v osebni stečaj?
 

Odgovor:

Kar se tiče avtomobila, ni del stečajne mase, dokler ne preide v vašo last. V kolikor bi po poteku leasinga avtomobil postal vaša last, bi spadal v stečajno maso, v kolikor bi bili takrat še vedno v osebnem stečaju.

Seveda bi bilo potrebno preveriti samo leasing pogodbo. Zato predlagamo, da za več informacij kontaktirate svojega leasingodajalca. Načeloma ne bi smelo biti težav in če bi leasing odplačevali nemoteno.

Leasing je potrebno odplačevati iz prihodkov, ki so izvzeti iz stečajne mase, torej iz prihodkov, ki vam ostanejo po rubežev prejemkov, ki niso izvzeti iz stečajne mase.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!