Vprašanje:

100% lastnik in zastopnik podjetja X d.o.o je šel v osebni stečaj. Kaj to pomeni za podjetje? Gre denarni tok v stečajno maso?
 

Odgovor:

V kolikor je družbenik podjetja v osebnem stečaju, gre v stečajno maso lastniški delež družbenika. Njegov delež se proda na dražbi in lastnik tega podjetja postane kupec, ki lastniški delež kupi. V stečajno maso gredo tudi donosi (izplačilo dobička), ki bi šli dolžniku.

Ne gre pa v stečajno maso samo premoženje d.o.o.-ja in prihodki. To je namreč v lasti podjetja ne družbenika.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!