Vprašanje:

Kako dolgo po pravnomočnem končanju osebnega stečaja se vodijo javno dostopni podatki o postopku?

 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vaše vprašanje nanaša bodisi na vprašanje zabeležbe postopka osebnega stečaja v sistem Sisbonu (sistem, ki ga pri presojanju kreditne sposobnosti komitentov uporabljajo banke), bodisi za beleženje evidence sklepov o odpustu obveznosti, ki jo vodi ministrstvo, pristojno za pravosodje.

Podatki o osebnem stečaju se beležijo v Sisbonu 4 leta po zaključenem postopku. Podatki o dolžniku se v evidenci sklepov o odpustu obveznosti vodijo deset let od pravnomočnosti sklepa v katerem je sodišče odločilo o odpustu.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!