Vprašanje:

Za avto partner plačuje kredit. Gre lahko vseeno v stečajno maso, če ga plačuje in je pisan na partnerja?

Odgovor:

Za konkreten odgovor je potrebno vedeti, kdo želi opraviti postopek osebnega stečaja.

V stečajno maso sodi premoženje dolžnika. Tudi, v kolikor je kupljeno s kreditom.

V kolikor greste v stečaj vi, pa je potrebno preveriti, ali spada v vajino skupno premoženje. Torej, da se vaš del na vajinem skupnem premoženju izloči in umesti v stečajno maso. V skupno premoženje spada premoženje, ki ga zakonca (oz. zunajzakonska partnerja) v času zveze pridobita z delom.

V kolikor gre za avto nizke vrednosti in v kolikor je dolžniku nujno potreben, pa lahko sodišču predlaga, da ga iz stečajne mase izloči.

e-obrazec - Predlog dolžnika v osebnem stečaju, za izločitev vozila iz stečajne mase

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Kaj sodi v skupno premoženje zakoncev?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!