Vprašanje:

RTV prispevek je plačevala babica ki je 2 leti pokojna. Ga lahko odjavimo, čeprav imamo doma tv?
 

Odgovor:

V primeru smrti zavezanca za plačilo RTV prispevka se obveznost za plačilo RTV prispevka prenese na njegove dediče.

Dediči morajo sprejemnik prijaviti v roku 30 dni. Če je dedič že zavezanec in izpolnjuje pogoje za uveljavitev pavšala po 11. členu Pravilnika o načinu prijavljanja in odjavljanja televizijskih in radijskih sprejemnikov ter o načinu plačevanja prispevka za programe Radiotelevizije Slovenija, je dolžan v roku 15 dni o tem obvestiti Radiotelevizijo Slovenija – Službo za obračun RTV prispevka.

Dediči morajo sprejemnike prijaviti v roku 30 dni. Če je dedič že zavezanec in izpolnjuje pogoje za uveljavitev pavšala je dolžan v roku 15 dni o tem obvestiti RTV Slovenija - Službo za obračun RTV prispevka.

V kolikor po pokojnem v stanovanju ni RTV sprejemnikov pa morajo dediči izpolniti in poslati ustrezno izjavo ter predložiti fotokopijo izpiska iz matične knjige umrlih. 

Zavezanec lahko odjavi svoje sprejemnike v kolikor na območju Republike Slovenije nima več svojega sprejemnika, niti v svojih prostorih ne uporablja tujih sprejemnikov.

Obrazci za uveljavljanje pravic in sprememb glede RTV prispevka

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!