Vprašanje:

Do 9.5.18 sem na zavodu (prvič). Prej 5 let zaposlen. V primeru, da službe ne dobim, kam se lahko obrnem? Kako je s CSD?
 
 

Odgovor:

V kolikor se do izteka obdobja, za katerega boste prejemali nadomestilo za brezposelnost, ne boste našli službe, boste še vedno lahko prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, kot iskalec zaposlitve.

V kolikor boste izpolnjevali pogoje, boste upravičeni do denarne socialne pomoči.

Za več informacij se lahko obrnete na svoj pristojni Center za socialno delo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!