Vprašanje:

Avtorska pogodba. Vse prevajalske agencije znižajo bruto vsoto, tako da jim ni treba plačati 8,85% PIZ in 0,53% ZZ. Kaj naj naredim?
 

Odgovor:

To je pogosta težava.

Naročniki znižajo pogodbeni znesek avtorskega honorarja, tako da je njihov bruto strošek, kljub višjim prispevkom, nespremenjen.

Ena možnost je, da ne sprejmete spremenjenih postopkov, lahko se poskusite obrniti tudi na inšpektorat za delo.

Morate namreč vedeti, da bi moral delodajalec v primeru, da obstajajo elementi delovnega razmerja, z Vami skleniti pogodbo o zaposlitvi, ne avtorske pogodbe.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!