Vprašanje:

Sem brezposeln in tožim svaka. Če izgubim na sodišču, moram jaz plačati stroške ali pa je v okviru brezplačne pravne pomoči?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da vam je bila v postopku odobrena brezplačna pravna pomoč. V kolikor v pravdnem postopku ne uspete, ste nasprotni stranki dolžni povrniti pravdne stroške po določbah Zakona o pravdnem postopku o povrnitvi stroškov postopka. Če je bila tudi svaku odobrena brezplačna pravna pomoč, ste, v primeru neuspeha, dolžni stroške nasprotne stranke, plačati v korist proračuna (prvi, tretji odstavek 46. člena Zakona o brezplačni pravni pomoči).

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako zaprositi za brezplačno pravno pomoč?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!