Vprašanje:

Od osebnega stečaja je več kot 4 leta. Zakaj mi banka ne da kredita? Kako priti do kredita?
 

Odgovor:

Podatki o osebnem stečaju fizične osebe se v sistemu Sisbon hranijo še 4 leta po končanju postopka. Tako da so ti podatki v vašem primeru izbrisani.

Morate pa vedeti, da to ni edini pogoj za odobritev kredita. Banka vam kredita ni dolžna odobriti. V kolikor ocenijo, da ne izpolnjujete pogojev za odobritev, bodisi niste kreditno sposobni, bodisi ne ponudite ustreznega zavarovanje (poroštva, hipoteke, ipd), kredita ne boste pridobili.

Zato predlagamo, da kontaktirate tudi ostale konkurenčne banke in poskusite pridobiti ponudbo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!