Vprašanje:

Prejela sem nagradno potovanje v vrednosti 7.000€. Plačali so tudi dohodnino. Je možno, da zato ne dobim socialne pomoči?
 

Odgovor:

Predlagamo, da  se obrnete na pristojni Center za socialno delo, in v 8. dneh javite spremembo. Na podlagi konkretnih podatkov bodo ponovno odločali o vaši upravičenosti do socialne pomoči.

Nagrade in drugi dohodki, ki jih je upravičenec prejme samo enkrat in niso dohodki iz naslova priložnostnega dela se štejejo kot občasni, neperiodični dohodki in se upoštevajo skladno z določbami 23. člena Zakona o socialno varstvenih prejemkih.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!