Vprašanje:

Poškodba na smučišču. Sam nisem nezgodno zavarovan. So smučišča zavarovana in lahko terjam odškodnino iz te police?

Odgovor:

Odgovor je odvisen od konkretne zadeve in konkretnega vzroka poškodbe.

Upravljavec smučišča odgovoren za vašo poškodbo, v kolikor je le-ta nastala kot posledica ne-vzdrževanja in v kolikor upravljalec ni zadostno skrbel za varnost na smučišču. 

Običajno ima upravljalec za takšen primer sklenjeno tudi ustrezno zavarovanje, ki krije tovrstne morebitne odškodnine.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!