Vprašanje:

Če prodam računalnik na 3 obroke, katero pogodbo uporabim, da bo veljavna? Kaj predlagate?


Odgovor:

Vsekakor predlagamo, da podpišeta prodajno pogodbo, v kateri določita vse podrobnosti, predvsem pa opišita način in roke plačila vseh bodočih obrokov kupnine.

Idelano bi bilo, da bi bila prodajna pogodba sestavljena v obliki izvršljivega notarskega zapisa. Ampak glede na to, ker predvidevamo, da gre za relativno nizko vrednost kupnine, verjetno notarski zapis pogodbe v tem primeru ni cenovno smiselen.

Zato predlagamo da uporabite običajno prodajno pogodbo, ki jo lahko sestavite tudi preko e-obrazca, ki Vam je na voljo tu: Prodajna (kupoprodajna) pogodba za premičnine.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!