Vprašanje:

Je možna odjava stalnega prebivališča za nazaj? Lani sem bivala 183 dni v tujini, a nisem odjavila stalnega bivališča.


Odgovor:

Na žalost ne.

Za odjavi stalnega prebivališča iz Republike Slovenije morate poskrbeti pred odselitvijo.

To lahko storite osebno na katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu na območju Republike Slovenije ali preko enotnega državnega portala Republike Slovenije e-uprava s kvalificiranim digitalnim potrdilom.

Odjavo prebivališča lahko z Vašim pooblastilom opravi tudi tretja oseba.

Pri tem naj opozorimo, da znaša globa, če odjave ne opravite v roku (torej pred odselitvijo), od 400 EUR do 1.200 EUR.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!