Vprašanje:

Je omejena razdalja v naselju od table, ki zapoveduje do table, ki preklicuje naselje? Zaradi meritve hitrosti.
 

Odgovor:

Ne. 

Znak za naselje označuje naselje, skozi katero poteka cesta, in mesto na cesti, od katerega naprej veljajo pravila vožnje v naselju.

Postavitev znaka ni dovoljena na avtocestah in hitrih cestah, razen na izvoznih krakih njihovih priključkov.

Znak za konec naselja označuje mesto na cesti, kjer se konča naselje.

Znaka ni dovoljeno postavljati na avtocestah in hitrih cestah, razen na uvoznih krakih njihovih priključkov. Znak se lahko postavlja tudi samo na levi strani vozišča.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!