Vprašanje:

Podjetje je oklicalo poenostavljeno prisilno poravnavo. Kako dolgo traja, da postane pravnomočno? Jih lahko kdo terja do pravnomočnosti?
 

Odgovor:

Sklep o začetku poenostavljene prisilne poravnave postane pravnomočen, ko poteče rok za pritožbo. 

Zoper sklep o začetku poenostavljene prisilne poravnave je dovoljeno vložiti pritožbo v 15 dneh. Rok za vložitev pritožbe teče za osebe, ki se jim ta sklep vroči, od dneva vročitve, za druge osebe pa od dneva objave tega sklepa.

Seveda pa o pooenostavljeni prisilni poravnavi odločajo še vsi upniki, ki jih je dolžnik navedel v svojem poročilu o finančnem poslovanju, glede na višino svojih terjatev.

Glede terjanja s strani upnikov, pa bi morali poznati več informacij o konkretni zadevi, načeloma pa je odgovor pritrdilen.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Prisilna poravnava za podjetnike in mikro družbe

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!