Vprašanje:

31.7 se mi izteče pogodba za določen čas (1 leta). Imam se 16 dni dopusta in 55 nadur. Mi mora delodajalec oboje izplačati?


Odgovor:

Delodajalec Vam mora omogočiti izrabo dopusta. Če to ni mogoče, pa zakon dopušča, da se z njim dogovorite za ustrezno odškodnino.

Seveda Vam mora izplačati tudi opravljeno nadurno delo.

Če boste presodili, da delodajalec ne upošteva Vaši pravic, se lahko obrnete na pristojno enoto Inšpektorata za delo, ter podate prijavo.

Vložite lahko tudi tožbo na pristojno delovno sodišče.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

e-Priročnik - Katere pravice mi pripadajo kot delavcu

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!