Vprašanje:

Me lahko delodajalec odpusti iz poslovnih razlogov (stara sem 54 let, pogodba za nedoločen čas), na moje mesto pa zaposli svojo sestro?
 

Odgovor:

Po 114. členu ZDR-1 delodajalec delavcu pred upokojitvijo, brez njegovega soglasja, ne sme redno odpovedati pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, dokler ne izpolni pogojev za starostno upokojitev.

Delavec pred upokojitvijo je delavec, ki mu do starostne upokojitve manjka manj kot 5 let pokojninske dobe, oz. je dopolnil starost, ki v letu 2016, po 226. členu ZDR-1, znaša 57 let.

Na podlagi podanih informacij Vam tako delodajalec lahko poda odpoved, vendar pa mora v odpovedi podati in opisati razlog za odpoved.

V kolikor smatrate, da razlog, ki ga bo delodajalec navedel ne obstaja, lahko vložite tožbo na pristojno delovno sodišče.

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Pravni e-Priročnik - Kako pravilno in brez tveganj odpustiti delavca

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!