Vprašanje:

Dopust za otroke. Kaj je v primeru, ko otrok dopolni 15 let septembra, odločbo za dopust pa je izdana 31.3.?
 

Odgovor:

Pravico do dodatnega dneva dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let, določa Zakon o delovnih razmerjih.

Pri tem ne določa natančneje, po kakšnih kriterijih se dodatni dan dopusta odmeri. To običajno določajo posamezne kolektivne pogodbe.

V kolikor kolektivna pogodba konkretnejšega načina odmere dopusta ne določa velja, da se dopust odmeri glede na kriterije, ki veljajo v trenutku odmere. Torej delavcu dodaten dan dopusta v tem primeru pripada.

Več si lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!