Vprašanje:

Lahko delavec po 55. letu dela v soboto, za katero se dobi prosti dan?
 

Odgovor:

Iz vprašanja se ne da razbrati zagotovo, vendar sklepamo, da gre v delo v soboto v tem primeru za nadurno delo.

Delodajalec lahko delavcu, starejšemu od 55. let, odredi nadurno ali nočno le, če za to delavec poda pisno soglasje.

e-obrazec - Soglasje delavca za nočno in/ali nadurno delo

Nadurno delo je delo preko polnega delovnega časa. Tako bi bilo potrebno preveriti v Vaši pogodbi o zaposlitvi, kaj se smatra kot Vaše redno delo in ali se delo, ki ga omenjate šteje kot nadurno delo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!