Vprašanje:

Mi pripada solidarnostna pomoč, za več kot 3 mesece bolniškega staleža?
  

Odgovor:

Izplačilo solidarnostne pomoči ob daljši odsotnosti delavca zaradi bolezni ali poškodbe ni urejena v Zakonu o delovnih razmerjih, ampak je urejeno v posameznih kolektivnih pogodbah oz. internih aktih, ki/če jih je sprejel delodajalec.

Za odgovor bi tako morali vedeti katera kolektivna pogodba velja za vašega delodajalca, oz. ali ima delodajalec solidarnostno pomoč urejeno v svojih internih aktih.

Predlagamo, da to preverite pri svojem delodajalcu.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!