Vprašanje:

Po poteku pogodbe za določen čas, bo delavec ostal še en mesec, da zaključi z delom. Kakšno pogodbo naj sklenemo?
 

Odgovor:

Glede na to, da gre za delo z elementi delovnega razmerja, saj bo delavec opravljal isto delo kot ga opravlja v trenutnem delovnem razmerju, predlagamo sklenitev pogodbe o zaposlitvi, za določen čas, 1 mesec.

e-obrazec: Pogodba o zaposlitvi

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako poteka sklenitev pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!