Vprašanje:

Je zakonska podlaga za odpravnino, če je prekinjena pogodba za določen čas? Zaposlena sem bila od 1.12.2014 do 15.8.2018.
 

Odgovor:

Ko gre za prekiniten pogodbe o zaposlitvi na podlagi odpovedi, je, kar se tiče presojanja upravičenosti do odpravnine, dejstvo ali je zaposlitev sklenjena za nedoločen ali določen čas, nepomembna.

Ker je bila delavka zaposlena več kot eno leto ji odpravnina tako pripada, v kolikor je šlo za redno odpoved s strani delodajalca iz razloga nesposobnosti oz. poslovnega razloga, ali če je delavka podala izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!