Vprašanje:

Delavka invalid, dela 4 ure dnevno, 20 ur na teden. Ker ob praznikih nima prevoza do službe, lahko dela 4 dni po 5 ur?
 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, da se razporeditev in pogoji za začasno prerazporeditev delovnega časa določijo s pogodbo o zaposlitvi v skladu z zakonom in kolektivno pogodbo.

Določilo o dnevnem ali tedenskem delovnem času in razporeditvi delovnega časa, je del pogodbe o zaposlitvi, ki se lahko spremeni le v soglasju obeh pogodbenih strank, torej delavca in delodajalca.

e-obrazec - Aneks k pogodbi

Glede na to, da gre za delavko, ki je invalid, pa je potrebno pri tem upoštevati tudi odločbo invalidske komisije o njeni preostali delovni zmožnosti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!