Vprašanje:

Zdravniška komisija mi je dodelila 4 urni delavnik. Šef pravi, da nima dela zame. Moram pa nastopiti delo. Kaj sledi?
 

Odgovor:

Delodajalec vas mora premestiti na delovno mesto za krajši delovni čas, opravljanje dela pa mora ustrezati glede na vašo preostalo delovno zmožnost, oz. glede na omejitve, ki jih je postavila invalidska komisija.

V kolikor delodajalec utemeljeno ne more zagotoviti premestitve na drugo ustrezno delovno mesto, kot navajate, da je v vašem primeru, vam lahko odpove pogodbo o zaposlitvi. V tem primeru vam pripada odpravnina.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!