Vprašanje:

3.8. sem dala odpoved. Šef pravi, da je ne bo sprejel do zadnjega v mesecu. Odpovedni rok začne veljati s septembrom. Lahko?

Odgovor:

Ne. Odpovedni rok začne teči naslednji dan po vročitvi odpovedi ali kasneje z dnem, ki ga v skladu s programom razreševanja presežnih delavcev v odpovedi pogodbe o zaposlitvi določi delodajalec.

Ko se odpovedni rok izteče, delovno razmerje preneha. 

Odpoved delodajalcu vročite osebno v prostorih delodajalca, lahko pa tudi s priporočeno pošiljko s povratnico. Glede na to, da ste odpoved že vročili, je odpovedni rokpričel teči s 4.8.

Delavec lahko kadarkoli redno odpove pogodbo o zaposlitvi brez obrazložitve. Soglasja s strani delodajalca za to ne potrebujete. Niti vam ni potrebno upoštevati navedenega pogojevanja z zavlačevanjem odpovedi.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delavca

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšne možnosti ima delavec, ki želi odpovedati pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Prenehanje pogodbe o zaposlitvi s sporazumom

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!