Vprašanje:

2007-2009 sem delal preko ŠS stalno 8 ur/dan na sedežu podjetja. Lahko iztožim plačo in pokojninsko dobo za nazaj?
 

Odgovor:

Iz navedenega smatramo, da vaš zahtevek ne bi bil uspešen.

Najprej, iz opisanega ne moremo razbrati kršitev na strani delodajalca. V kolikor bi obstajali elementi delovnega razmerja, bi lahko zahtevali sklenitev delovnega razmerja za nedoločen čas, torej bi morali od delodajalca zahtevati, da  kršitev odpravi oziroma da svoje obveznosti izpolni, če tega ne bi storil pa bi morali, v roku 30 dni od poteka roka za izpolnitev obveznosti oziroma odpravo kršitev s strani delodajalca, zahtevali sodno varstvo pred pristojnim delovnim sodiščem.

Dodatno terjatve iz delovnega razmerja zastarajo v roku petih let.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!