Vprašanje:

16.2.2019 sem se zaposlila v kovinski industriji. Mi pripada cel dopust? Lahko preostanek regresa ob koncu leta izplačajo bruto?

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, da ima delavec, ki sklene delovno razmerje med letom, pravico do sorazmernega dela dopusta in regresa za vsak mesec zaposlitve v tem letu. V 2019 vam tako pripada sorazmerni dopust in sorazmerni regres in sicer 10/12.

Regres bi morali dobiti izplačan do 30.6.2019 oz. najkasneje do 31.10.2019, v kolikor ima delodajalec likvidnostne težave in mu to dopušča njegova kolektivna pogodba.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

Informiran.si - Ali lahko delodajalec izplača regres tudi po 1. juliju?

Informiran.si - Skrajni rok za izplačilo regresa se izteče konec oktobra

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!