Vprašanje:

Sem na bolniški že 6 mesecev. Je pomoč samo enkrat na leto ali pripada vsake 3 mesece?
 

Odgovor:

Izplačila solidarnostne pomoči v zasebnem sektorju opredeljujejo in določajo posamezne kolektivne pogodbe in interni akti delodajalca. Za odgovor bi tako morali vedeti katera kolektivna pogodba (če sploh), velja v vašem primeru.

Izplačilo solidarnostne pomoči se načeloma navezuje na posamezen primer. Tako ne gre za periodično izplačilo ampak se izplača bo vsakem posameznem primeru, torej ob posamezni odsotnosti, ki izpolnjuje pogoje za izplačilo. Po sodni praksi je namreč delavec upravičen le do enkratnega izplačila solidarnostne pomoči, tudi če je v bolniškem staležu več let oz. če je neprekinjeno v bolniškem staležu, ki zajema dve koledarski leti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!