Vprašanje:

38. člen ZDDO. Kdaj se lahko poveča dopust za delo pod vplivom vremenskih razmer?

Odgovor:

Zakon o delavcih v državnih organih določa, da se delavcu letni dopust poveča za največ tri dni za delo v hrupu, vročini, prahu in vlagi oziroma pod vplivom vremenskih razmer.

Na katerih delovnih mestih se dela v težjih delovnih pogojih opravljajo v takšni meri (obsegu), da to opravičuje dodelitev dodatnih dni letnega dopusta, oceni in določi predstojnik, praviloma z internim aktom.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!