Vprašanje:

Ali delavec, ki dela po pogodbi kot cestar, lahko opravlja delo voznika, čeprav to v pogodbi ni opredeljeno?
 

Odgovor:

Ne.

Po ZDR-1 mora pogodba o zaposlitvi vsebovati tudi naziv delovnega mesta oziroma vrsto dela, s kratkim opisom dela, ki ga mora delavec opravljati po pogodbi o zaposlitvi.

Glede na 49. člen ZDR-1 bi tako morali z delavcem skleniti novo pogodbo o zaposlitvi za to drugo delovno mesto.

e-obrazec: Pogodba o zaposlitvi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako poteka sklenitev pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!