Vprašanje:

Ali podjemna pogodba pride v poštev za nadomeščanje bolniške na šoli. Delo: čistilka  za 3-5 tednov.
 

Odgovor:

Težko podamo točen odgovor, vendar glede na omejene informacije predvidevamo, da bi bili pri takšnem delu prisotni elementi delovnega razmerja.

Zato bi bila po našem mnenju bolj primerna pogodba o zaposlitvi, slenjena za določen čas (za čas bolniške odsotnosti druge delavke).

e-obrazec: Pogodba o zaposlitvi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

Informiran.si - Kako poteka sklenitev pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!