Vprašanje:

Brat se je nekoč že odpovedal dediščini. Bila sem edini dedič. Ali velja ta odločba tudi ob ponovnem postopku dedovanja?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da gre za dedovanje po istem zapustniku, torej za dedovanje naknadno najdenega premoženja.

Sodišče v tem primeru ne bo opravilo nove zapuščinske obravnave, ampak bo razdelilo to najdeno premoženje z novim sklepom na podlagi prejšnjega sklepa o dedovanju.

Torej bo novo najdeno premoženje razdelilo med dediče na način, kot je bilo razdeljeno prvotno premoženje iz prvega sklepa o dedovanju.

Tako boste Vi edini dedič tudi tega novo najdenega premoženja.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o dedovanju

e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!