Vprašanje:

Je možno, da oporoko namesto oporočitelja napiše kdo v njegovi prisotnosti in jo on samo podpiše? Ne zna pisati, zna pa brati.


Odgovor:

Lahko sestavite oporoko pred pričami. Predlagamo, da v oporoki napišete tudi, kdo in zakaj je po oporočiteljevem nareku zapisal oporoko, poleg oporočitelja pa se bosta morali na oporoko podpisati še dve priči.

Za vsak slučal pa predlagamo, da oporoko sestavite pri najbližjem notarju (seznam notarjev), oz na zapisnik pri pristojnem okrajnem sodišču (seznam okrajnih sodišč).

 

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

Brezplačni pravni e-Priročnik - Kako sestaviti oporoko

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!