Vprašanje:

S svojo družino živmo v hiši z očetom. Po mamini smrti sem se odpovedala nujnemu deležu. Kaj če oče prepiše hišo tujcu?


Odgovor:

Predvidevamo, da je oče celotni lastnik nepremičnine.

V tem primeru lahko na žalost s svojim premoženjem razpolaga kakor sam želi. Torej jo lahko tudi proda ali podari.

Lahko pa Vi od njega zahtevate povrnitev morebitnih vlaganj, ki ste jih opravili na njegovi nepremičnini, ki pa jih morate seveda tudi dokazati.

Glede na negotovo situacijo predlagamo, da se z očetom poskušate dogovoriti in tudi pravno uredite zadevo, morda z darilno izročilno ali pa pogodbo o dosmrtnem preživljanju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!