Vprašanje:

Kot lastnica stanovanja je vpisana samo žena. Ga lahko proda, brez mojega dovoljenja, v slučaju ločitve?
 

Odgovor:

V kolikor spada stanovanje v vajino skupno premoženje, torej je bilo v času zveze ustvarjeno z delom, se mora v primeru razveze deliti. V kolikor se ob razvezi o delitvi ne bosta dogovorila, boste to lahko zahtevali ob razvezi s tožbo.

e-obrazec - Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

Bodisi bo predmet delitve stanovanja, bodisi kupnina, ustvarjena s prodajo. V obeh primerih lahko zahtevate svoj del skupnega premoženja.

Kar se tiče prodaje, je odgovor da. V kolikor je lastninska pravica na stanovanju vpisana le na ženo, brez omejitev, ga lahko proda brez vašega soglasja.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!