Vprašanje:

Skupaj sva 15 let. Kupila sva hišo, v zemliški knjigi sem kot lastnik vpisan samo jaz. Kakšen je postopek, da se kot lastnica vpiše tudi ona?


Odgovor:

Ker gre za urejanje premoženjskega razmerja med zakoncema (oz. zunajzakonskima partnerjema), mora listino, na podlagi katere se bo žena (oz. partnerka) vpisala kot solastnica na nepremičnini, sestaviti notar.

Predlagamo, da pri notarju (seznam notarjev), sestavita sporazum o delitvi skupnega premoženja.

Na podlagi tega sporazuma lahko solastnica poda vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo.

To stori pri notarju, ki bo sestavil sporazum, osebno na zemljiški knjigi, ali preko portala e-sodstvo.

Več lahko preberete v članku: Kakšen je postopek vpisa v zemljiško knjigo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!