Vprašanje:

Pred kratkim sem kupil stanovanje. Lahko vpišem partnerko kot solastnico stanovanja v zemljiško knjigo?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da ste trenutno v zemljiški knjigi (kot edini lastnik) na nepremičnini vpisani Vi.

Svoji partnerki lahko polovico stanovanja podarite z darilno pogodbo, ali pa lastništvo uredita v obliki sporazuma o delitvi skupnega premoženja.

Na podlagi tega posla se bo lahko partnerka vpisala kot solastnica na nepremičnini.

Ker gre za urejanje premoženjskih razmerij med zunajzakonskima partnerjema, mora listine pripraviti notar (seznam notarjev).

Več informacij boste našli v članku:

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!