Vprašanje:

Kako je z delitvijo premoženja po razvezi izvenzakonske skupnosti? Otrok star 16 let in ostane pri očetu. Preživnina?
 

Odgovor:

Premoženje se v primeru izvenzakonske zveze deli isto kot v primeru razveze zakonske zveze. V skupno premoženje spada premoženje, ki sta ga v času zveze pridobila z delom (darila, dediščine in premoženje, ki sta ga imela pred zvezo, sem ne spada).

Ker je otrok mladoleten, boste dolžni plačevati preživnino partnerju, na podlagi sklepa, ki ga izda sodišče.

Predlog za izdajo tega sklepa izdelate preko e-obrazca: Predlog za izdajo sklepa o preživnini in dodelitvi mladoletnega otroka ob razvezi zunajzakonske zveze.

Več si lahko preberete v članku:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!