Vprašanje:

Kakšen je postopek, če 16 letni otrok hoče it živet k očetu? Kako je z preživnino, katero zdaj plačuje oče materi?

Odgovor:

Sodišče izda novo odločbo o varstvu in vzgoji otroka in stikih s starši, če to zahtevajo spremenjene razmere in koristi otroka.

V kolikor gre za sporazumno spremembo, lahko starša na sodišče vložita predlog za spremembo skrbništva. V kolikor ne gre za sporazum, morate vložiti ustrezno tožbo.

Predlagamo, da se v prvem koraku obrnete na CSD, kjer vam bodo pomagali pri sporazumni ureditvi zadeve.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!