Vprašanje:

Polnoletni sin je brezposeln. Grozijo mu izvršbe. Kako ga lahko izselim in odjavim s stalnega naslova?

Odgovor:

V kolikor ima sin na vašem naslovu prijavljeno bivališče, iz vidika zakona velja, da na tem naslovu stalno prebiva. Zato se lahko na tem naslovu opravi rubež premičnega premoženja. 

V primeru rubeža izvršitelju predložite dokaze o lastništvu. V kolikor bo kljub temu zarubljeno vaše premoženje, imate možnost vložiti ugovor tretjega in sodišču dokazati, da je zarubljeno premoženje vaše in ne sinovo.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Predlagamo, da najprej poskrbite za sinovo izselitev. V kolikor je polnoleten in se ne šola, ga niste dolžni preživljati. Če tako želite, lahko zahtevate, da se izseli. Zamenjate lahko tudi ključavnice. Izselitev lahko zahtevate tudi s tožbo, saj sin stanovanje uporablja brez pravnega naslova.

Po izselitvi lahko na upravni enoti sprožite postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. Če bo upravna enota ugotovila, da sin na vašem naslovu ne biva, ga bo iz naslova odjavila in prijavila na naslovu dejanskega bivališča.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!