Vprašanje:

Bratovo stanovanje bi prepisali na mojo partnerko. Kaj je najbolj ugodno? GURS ocenil vrednost na 68.000 EUR. Koliko stane vse? 

Odgovor:

Lastništvo prenesete na način, ki odraža dogovor oz. vsebino sklenjenega posla.

V kolikor želite le "tehnični prenos lastništva" z najnižjimi stroški bi predlagali prodajo.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Stroški so odvisni od prodajne vrednosti in od storitev, ki jih boste uporabili. Potrebujete pravni dokument, torej pogodbo, plačati je potrebno davek, sodno takso in storitve notarja. 

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!