Vprašanje:

Babica mi želi prodati hišo ocenjeno na 137.000 EUR za 20.000 EUR. Lahko po njeni smrti stric to pogodbo izpodbija kot navidezno pogodbo?
 

Odgovor:

To lahko stori v vsakem primeru, vendar pa bi moral to tudi dokazati na sodišču.

Načeloma lahko prodajalec proda svojo nepremičnino po ceni, za katero se prodajalca dogovorita, tako da po našem nnenju ne bi imel velikih možnosti za uspeh.

Moramo pa opozoriti, da do davek pri prodaji odmerjen od višje (ocenjene) vrednosti.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!