Vprašanje:

Kako se pozanimati za odkup/podiranje parcele z neznanim lastnikom? Hiša je zapuščena in se podira na našo parcelo.

Odgovor:

Če bi želeli nepremičnino odkupiti, boste moreli najti lastnika. V prvem koraku lahko opravite vpogled v zemljiško knjigo in preverite lastništvo.

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

Kar se tiče nevarnosti in podiranja nepremičnine, če ne boste mogli navezati stika z lastnikom, pa lahko podate prijavo na Gradbeno in geodetsko inšpekcijo.

e-obrazec - Prijava gradbeni inšpekciji (Inšpektorat RS za okolje in prostor)

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kje dobiti brezplačen izpisek iz zemljiške knjige (Vpogled v zemljiško knjigo)?

Informiran.si - Kakšen je postopek pri prodaji oz. pri nakupu nepremičnine?

Informiran.si - Na kaj biti pozorni, ko kupujete nepremičnino

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!