Vprašanje:

Kupil sem rabljen avto, servisiran na pooblaščenem servisu, kjer mi nočejo povedati zgodovine avta. Bi to res bila kršitev ZVOP?


Odgovor:

Po našem mnenju (glede na to, da ste lastnik tega vozila), bi Vam moral servis podati zgodovino servisiranja vozila, saj bi se to moralo šteti kot seznanitev z lastnimi osebnimi podatki.

Poleg tega pridobivanje podatkov o servisiranju vozila z vidika varstva osebnih podatkov ni sporno.

Pri tem je potrebno paziti, da na podlagi podatkov, ki jih izda servis ni možno razbrati osebnih podatkov lastnikov vozila.

V kolikor pa gre za podatke o stvari, torej avtomobilu, tu ne gre za osebne podatke in ne gre za kršitev po ZVOP-u.

Če Vam na uradnem servisu kljub temu ne bodo želeli razkriti podatkov o preteklem servisiranju vozila, predlagamo, da jih pridobite preko storitve CARFAX.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!