Vprašanje:

Kako registrirati osebno vozilo, če imam odvzem vozniškega dovoljenja, osebno vozilo pa moram registrirati?
 

Odgovor:

Za prijavo vozila v promet na svoje ime, potrebujete veljavno vozniško dovoljenje za to vozilo.

V kolikor veljavnega vozniškega dovoljenja nimate, lahko to vozilo registrirate na svoje ime le tako, da navedete uporabnika vozila, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in bo kot uporabnik naveden tudi v prometnem dovoljenju.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Kakšen je postopek pri prodaji avtomobila brez posrednika?

Informiran.si - Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!