Vprašanje:

Banka je zaradi negativnega stanja enostransko zaprla TRR podjetja. Furs me je kaznoval kot odgovorno osebo?
 

Odgovor:

Kot določa 37. Zakona o davčnem postopku, morajo imeti podjetja imeti odprt transakcijski račun pri ponudniku plačilnih storitev. Transakcijski račun je lahko odprt tudi v tujini.

Globa znaša od 800 do 30.000 eurov in od 400 do 4.000 eurov za odgovorno osebo pravne osebe.

To, da je banka zaprla transakcijski račun, je njihova odločitev. Kot zastopnik pravne osebe, ste dolžni, da ima podjetje odprt transakcijski račun. Odgovornost je tako na vaši strani, ne na strani banke.

Seveda pa je za konkreten odgovor in morebitno možnost odškodninske odgovornosti banke, potrebno preveriti vašo konkretno zadevo bolj podrobno.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!