Vprašanje:

Predlog za začetek stečaja delodajalca je izdelan. Zanima me, kakšen je postopek za oddajo in stroški.
 

Odgovor:

Predlog natisnite, podpišite in ga skupaj s prilogo našteto v predlogu pošljite na naslovljeno sodišče v enem izvodu. Za prilogo lahko pošljete fotokopije, saj ni potrebno, da je v originalu.

Predlog vam omogoča tudi oprostitev založitve predujma za kritje začetnih stroškov stečajnega postopka, na podlagi 233. člena ZFPPIPP, tako da načelma stroškov ne bi smelo biti.

Za več priporočamo branje spodnjega članka:

Informiran.si - Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!