Vprašanje:

Dobil sem regres (po prijavi na inšpekcijo). Sedaj moram denar vrniti delodajalcu v gotovini. 
 

Odgovor:

Predvidevamo, da ste dobili izplačilo regresa, ki vam ga je delodajalec bil dolžan izplačati. V tem primeru delodajalec vračila regresa ne sme zahtevati.

Vsekakor predlagamo, da tega ne storite. Glede na to, da naj bi bilo vračilo regresa opravljeno v gotovini, se tako izgubi tudi sled o tem, da je bilo vračilo opravljeno.

Omenimo naj le, da delodajalec lahko zahteva vračilo regresa le, v kolikor bi vam izplačal večji regres, kot vam v konkretnem koledarskem letu pripada. Ne sme pa (četudi bi šlo za upravičeno vračilo) vračila samostojno poračunati (z drugim izplačilom), brez soglasja delavca.

e-obrazec - Soglasje delavca za poračun (pobot) preveč izplačanega regresa

Več si lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!